pühapäev, 14. jaanuar 2018

Tööandja peab sinu nimega e-posti aadressi pärast töösuhte lõppu sulgema

Nimeline töömeil on paljude kontoritöötajate jaoks hädavajalik tööriist, kuid samuti tasub teada, et pärast töösuhte lõppemist tuleb firmal nimeline meilikonto kindlasti sulgeda.
Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Maire Iro ütles Geeniusele, et üsna sageli soovivad tööandjad peale töötaja lahkumist tema tööalaseks suhtluseks loodud e-postiaadressi kasutusse jätta.
Peamise põhjendusena tuuakse välja, et ettevõtte kliendid ja koostööpartnerid võivad ka edaspidi kirjutada varasemal kontaktmeiliaadressil ning nende kirjad ei jõuaks sel juhul ettevõttesse kohale.
Pärast töösuhte lõppu ei ole aga tööandjal ilma töötaja nõusolekuta enam õigust tema e-postkasti avatuna hoida ning see tuleb töösuhte lõppemisel kohe sulgeda.
“Kui endine töötaja avastab, et tema nimeline e-postiaadress on ettevõttes jätkuvalt kasutusel, on tal loomulikult õigus nõuda, et see suletaks,” sõnas Iro.
“Ei ole ju töötajal endal peale töösuhte lõppu enam sellele meiliaadressile ligipääsu ning tal puudub kontroll selle üle, ega tema nime alt kirju välja ei saadeta,” lausus ta. “Samuti ei saa kunagi välistada, et endise töötaja e-postiaadressile saadetakse isikliku sisuga kirju, mis ei ole mõeldud tööandjale ega kolleegidele lugemiseks.”
Asi on lubatud vaid erandjuhtudel.Edasi loe Geeniuse artiklist.

Kas tööandja võib töötaja nimelise e-postiaadressi pärast töösuhte lõppu avatuks jätta?, Andmekaitse Inspektsioon, 12.07.2016

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar