kolmapäev, 25. jaanuar 2017

WordPressi õpik - pane äri käima

Rahvatarkus: "Kui sind pole veebis, siis pole sind olemas". 
Tuleb tuttav ette? 
Kuidas aga luua edukat veebiesindatust? 
Proovi kõigepealt ise. Sa saad hakkama. Peale õpiku, on mul sulle veel üks enda harimise koht. Sellest peale raamatu tutvustust. 

WordPressi õpiku autor Collectiv Koolituskeskuse juhataja/koolitaja Eve Keerus Jusupov annab teada, et ilmumas on uus õpik.


Ta on õpiku loonud eelkõige just algajale. Isegi kui sa pole kunagi pidanud ühtegi veebilehte looma või haldama, saad sellest sõna-sõnalised juhised, kuidas midagi teha ja mis järjekorras.
Õpikust peaksid abi saama, kui sinu jaoks on WordPressi haldamine peavalu või sul on plaanis ise kodulehe tegemine WordPressiga.

Õpiku eeltellimine kestab 10.01 – 14.02. 2017. Õpikud paneb teele alates 15.02.2017. E-raamatu saad alates 01. märts 2017.


WordPressi õpikuga kaasnevad soodustused. Eeltellijale 30 päeva WordPressi spetsialisti abi tasuta. Hindu, soodustusi ja õpiku sisukorda vaata täpsemalt Collectiv Koolituskeskuse kodulehelt.
Ja nüüd teisest asjast. Võtke parim veebi pakutavatest võimalustest. Omandage digitaalsed oskused, mis aitavad teil arendada oma äritegevust, edendada karjääri või lihtsalt tõsta enesekindlust. Koostame teile täiesti tasuta isikliku õppekava.
Seda kõike pakub
European Digital Skills-auhinna võitja Digital Garage.

Logi sisse ja naudi õppetunde. Kui jäi midagi arusaamatuks, siis aitavad sind Korduma Kippuvad Küsimused ehk KKK.

Head õppimist!

esmaspäev, 2. jaanuar 2017

Kauguuendatavate ID-kaartide hulk kasvab

Riigi Infosüsteemi Amet suurendab alates jaanuari esimesest nädalast kauguuendatavate ID-kaartide hulka 650 000 võrra. Sellega kasvab uuendamist vajavate kaartide arv ühe miljonini.

Oma kaardi uuendamiseks tuleb lehelt installer.id.ee laadida arvutisse uusim ID-tarkvara ning jälgida selle antavaid juhiseid. Kui tarkvara uuendamisvõimalust ei paku, siis pole konkreetse kaardi uuendamise aeg veel käes või ei vaja kaart uuendamist.



Kaarti uuendatakse, et paigaldada sellele tugevamal krüptograafial põhinev sisu. Kui uuendamine ebaõnnestub, siis tuleb kaardiga pöörduda Politsei- ja Piirivalveameti teeninduspunkti. Kui uuendamine ebaõnnestub ka teeninduses, siis asendatakse kaart uuega.

Kauguuendamine algas 2016. aasta märtsis ning aasta lõpuks uuendas oma ID-kaarti 70 000 inimest.

Riigi Infosüsteemi Amet soovitab kaarti uuendada 2017. aasta esimesel poolaastal. Teisel poolaastal kaob enne 2014. aastat välja antud kaartide kauguuendamisvõimalus, kuna alates juulist kaartidele paigaldatav tarkvara ei mahu enam vanematele kaartidele.

Hilisemad kajastused

Palume uuendada ID-tarkvara, 01.02.2017

Alates sellest aastast muutub ka ID-tarkvara versioonide numeratsioon. Lihtsuse huvides tähistavad nüüdsest ID-tarkvara versioone kalendriga seotud numbrid (aasta+kuu). 
Analüütik Anto Veldre kirjutab ID-tarkvara uuendustest RIA blogis.